top of page

BİR KONUK BİR MESLEK ve GELECEK

Hazırlamış olduğum “Bir Konuk Bir Meslek ve Gelecek” projesini yaklaşık 6 senedir gönüllük yaptığım Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı Zonguldak-Çaycuma Ayten Maksut Çavdar Öğrenim Birimi yöneticisi Nalan Turgut’un (https://cocukolojiguncesi.wordpress.com/) değerli destekleri ile hayat buldu.

Nüfusun genç, eğitim düzeyinin düşük ve değişimin çok hızlı yaşandığı bir toplum olması nedeniyle, mesleki bilgi ve rehberliğe duyulan gereksinimin bu bağlamda her geçen gün arttığını söyleyebiliriz. Bizler bu nedenlerden dolayı bu projeye hayat verdik.

Projeyi, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Cumhuriyet Ortaokulunda toplam 110 öğrenci ile gerçekleştirdik.

Projenin ilk haftasında öğrenciler doktor, fotoğraf sanatçısı ve hemşire mesleklerini tanıdılar.

Projemizin 2. haftasında öğrenciler, akademisyen, diş hekimi, radyo programcısı, avukat, girişimci ve mali müşavir meslekleri hakkında bilgi aldılar.

Bu iki haftada öğrenciler;

Meslek dünyasının çeşitliliği ve mesleklerin birbirleriyle bağlantılarını fark etiler.

Her mesleğin kendi içerisindeki önemi ve değeri konusunda farkındalık kazandılar.

Projenin 3. Haftasında Emniyet Müdürlüğü’ne gezi düzenledik. Emniyet Teşkilatının yapısı, polis olmak isteyen birinin hangi özelliklere sahip olması gerektiği, polislerin branşlara nasıl ayrıldığı, polisin sorumlulukları ile ilgili bilgi vererek, çocukların ve okul öğretmenlerin soruları cevaplandı.

Projenin son haftasında ise Bülent Ecevit Üniversitesi’ne gezi düzenlendi. Üniversitede öğrenciler çoğunlukla her bölüme gidip öğretim görevlileri tarafından bilgi aldılar.

Bir Konuk Bir Meslek ve Gelecek projesi ile öğrenciler kariyer bilincinin gelişmelerini sağlayıp bu yönde doğru altyapıyı kurmayı öğrenirken, mesleklerle ve profesyonel meslek elemanları ile tanışma fırsatı buldular.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page